Blog

Burun Estetiğinde Son Trend

Burun estetiği operasyonlarında amaç öncelikle sağlıklı sonuçlar almaktır. Ancak bu görselliğin ikinci plana atılacağı anlamına gelmez. Hastanın beklentisi hekim tarafından iyi analiz edilmesi ve burnun yapısına göre bir planlama yapılmalıdır.

Bursa burun estetiği uzmanı arayışında olan hastalarımız kliniğimize geldiklerinde hayallerindeki burna en kolay nasıl kavuşabileceklerse o şekilde bir tedavi uygulanıyor. Bir dönem trend olan akım yapılan estetiğin belli olması yönündeydi. Ancak şimdi daha doğal duran burunlar tercih ediliyor. Bunun için faydalandığımız çeşitli teknolojik imkanlar ve yeni dönem teknikler var.

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti)

Hasta eğer mevcut burun yapısı çok fazla deforme olmadan hafif dokunuşlarla daha küçük ve estetik bir burna sahip olmak isterse tercihimiz burun ucu estetiği oluyor.

  • Burun ucu estetiği kemiğe müdahale edilmeden yapılan bir operasyon türü. Bu yüzden burun kemeri çok belirgin olan hastalarda optimum sonuç almak mümkün değil.
  • Estetik burun operasyonları içinde en hızlı iyileşme süreci gözlenen yöntem. Ayrıca kişinin sosyal hayatına dönmesi de çabuk oluyor.
  • Büyük, asimetrik veya geniş burunlar bu şekilde estetik bir görünüme kavuşabilir. Genellikle lokal anesteziyle gerçekleştirilen bu operasyon sonra ödem ve morluk şikayetleri de en aza indirgenir.

Tamponsuz Operasyon

Burun estetiği operasyonlarında hastanın konforunu en çok etkileyen durumlardan biri yapılan tampondur. Ancak teknolojik gelişmeler birçok operasyonun artık tampon kullanılmadan tamamlanmasına olanak vermekte.

Burnun iç kısmını detaylıca görme imkanı veren mikro kameralar ve kanamayı önleyici bir takım ilaçlar sayesinde tampon kullanma ihtiyacı ortadan kalkar. Fakat eğer burun yapısında aşırı bir anomali söz konusuysa veya kemik ve supta dediğimiz bölgeye yoğun bir müdahale gerekiyorsa tampon kullanımı kaçınılmaz olur.

Kesme ve Törpülemede Ultrasonik Yöntemler

Operasyon yaptırmayı düşünen birçok kişinin korkulu rüyası elbette burun kemiğinin kırılacak olmasıdır. Ancak günümüzde bir takım modern aletler yardımıyla bu işlem korkulan bir uygulama olmaktan uzaklaşmış durumda.

  • Burun içindeki kemiklerde keskiler ve çekiçler yardımıyla kırma işlemleri yapılırken bu teknolojiyle çok daha zahmetsi bir şekilde sonuç alınabiliyor.
  • İnce bir enerji bıçağı olarak nitelendirebileceğimiz ultrasonik kesiciler, burun kemiği üzerine kesme-öğütme karışımı bir işlem yaparak büyük bir kolaylık sağlıyor.
  • Operasyon sonrasında yaşanan ağrıların büyük bir kısmı kırılan kemik kaynaklı olduğu için, bu işlem devreden çıktığı anda işlem sonrası iyileşme dönemi kısalıyor ve hasta daha konforlu bir operasyon atlatmış oluyor.

Üç Boyutlu Simülasyonlar 

NASA tarafından yaklaşık 20 yıl önce geliştirilen 3D modelleme sistemleri günümüzde estetik cerrahi alanında da kullanılır hale geldi. Birtakım cihazlar sayesinde hasta, operasyon sonrasında burnunun nasıl bir görüntüye kavuşacağını izleyebiliyor.

  • Sistem, cihazın üzerindeki kameralar ve bu kameralardan elde edilen görüntüleri dijital ortam aktaran bir işlemciden oluşuyor. 
  • Operasyon öncesinde hastanın birçok açıdan fotoğrafını çeken sistem görüntüleri birleştirerek bir model ortaya koyuyor.
  • Sistem üç boyutlu olarak çalıştığı için burnun önden ve yandan nasıl görüneceği ekrana yansıyor.

Burun estetiği operasyonlarında hastalar genellikle nasıl bir burun istediklerini örneklerle anlatırlar. Özellikle ünlülerin burunlarını referans olarak gösterirler. Ancak yaratılış gereği her burun farklı olduğu için uygulama sonrası ortaya çıkacak görüntü de farklı olur. Bu teknoloji sayesinde hasta ve hekim arasındaki iletişim kuvvetleneceği için ortaya konulan sonuçlar da hastayı daha çok memnun edecektir.

Burun estetiğinde son trend ne olursa olsun, makbul olan operasyon ağrısı az ve görsel olarak iyi netice alınandır.

© 2018 Bursa Burun Estetiği. All Rights Reserved. Designed By Green White SEO

Search