Yüz güzelliğini oldukça fazla etkilediği kişiler en çok burun estetiği için uzman doktorların kapısını çalar. Sağlık açısından da nefes alamama gibi solunum açısından çeşitli problemler nedeni ile de burun ameliyatları yapılır. Burnu yeniden şekillendirmek ve yüz ile bir bütün oluşturmasını sağlamak adına yapılan işlemlere burun estetiği adı verilmektedir. Uzmanlar bunun için hastalarında durumuna göre farklı yöntemler uygular. Kişilerin ameliyattan sonra oldukça hassas davranması ve titizlikle hareket etmesi gerekir. Bu konuda Bursa burun estetiği ile ilgili sorularınızı uzman doktora yöneltmeniz aklınıza takılan soru işaretlerinin giderilmesi açısından oldukça önemlidir.
Burun Ameliyatında Süreç Nasıl İlerler?
Burnun iç yapısından kaynaklanan birtakım sorunlar nedeni ile nefes alıp vermede zorluk yaşayan kişiler, burnunda çeşitli şekil bozukluğu olanlar, burnun görüntüsünden memnun olmayan kişiler burun ameliyatı adına Bursa burun estetiği bölümüne gelirler. Burada uzman doktorunuz ile görüşme sağladıktan sonra sizin için en uygun olan yöntem tercih edilerek burun operasyonu yapılır
Basit Burun Estetiği: Lokal anestezi ile uygulanır. Burun ucuna şekil verilir. Doğuştan düşük görünen ya da sonradan çeşitli darbelere maruz kalındığı için düşebilen burun ucunu kaldırmak için uygulanır. Kesi yapılmaz. Ayrıca tampon, alçı ya da benzeri şeyler kullanılmaz. İple uygulanan bir tekniktir.
Burun Estetiği: Klasik burun ameliyatlarıdır. Kemerli burun yapısına sahip olan kişilere uygulanır. Hastanın yaşı ve cinsiyeti oldukça önem taşır. Uygulanacak olan burun estetiğinin yüz yapısına tam olarak uyum sağlaması da oldukça önemlidir.
Sekonter Burun Estetiği: Daha önce burun ameliyatı geçirmiş ve bu ameliyat sonrasında istediği buruna sahip olamayan ve burunda çökme gibi sorunlar yaşayan kişilere uygulanır. Revize burun operasyonu da denilebilir.
Burun Ameliyatı Sonrası Yapılmaması Gerekenler Neler?
Ameliyattan sonraki ilk iki hafta oldukça önemlidir. İlk iki hata boyunca ağır egzersizler yapılmaması gerekiyor.
Eğer ameliyat sonrasında burun deliklerinde ve uç bölgesinde hissizlik var ise, deri fazlalığı ya da aşırı kanama gibi durumlar ile karşılaşıyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşme sağlamanız gerekiyor. İyileşme sürecinde tıkanıklık hissi olması oldukça doğaldır. Bu durumda nefes almada da birtakım sorunlar yaşamanız muhtemel. Ancak iyileşme süreci tamamlandığında bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Ameliyattan sonra ilk 6 ay boyunca burnunuz şeklini alacaktır. Burnun tam olarak oturması ise 1 yılı bulabilir.